Kako da ostanete zdravi na poslu?

Zdravlje

Ukoliko vaš posao ne uključuje dosta fizičke aktivnosti, teško je da stalno budete zdravi

Problem postaje komplikovaniji ukoliko radite za kompjuterom, jer ste tada primorani da sjedite satima u istom položaju i gledate u monitor. Međutim, postoje jednostavni načini pomoću kojih možete paziti na svoje zdravlje tokom radnog vremena…

Pravite male pauze 

Ukoliko vaš posao podrazumijeva to da morate da sjedite satima, obavezno pravite male pauze kako biste se razmrdali. Možete da prošetate do toaleta ili kafeterije.

Pazite šta i koliko jedete 

Loša stvar kod toga kada jedete na poslu je ta da zapravo niste svjesni šta i koliko jedete. To može da utiče ne samo na vašu kilažu nego i na zdravlje. Ukoliko vam se zaista jede nešto, potrudite se da to bude neko povrće.

Pijte dosta vode 

Uvijek je važno da unosite dosta tečnosti. Kada ste u stanju mirovanja i sjedite, mislite da niste žedni, međutim, vašem tijelu je uvijek potrebna voda.

Radite male vježbe 

I u kancelariji možete da radite male vježbe istezanja kako biste se opustili i razdrmali.

Smanjite unos kafe 

Većina ljudi koja dosta vremena provodi na poslu, ne može bez kafe. Glavni razlog je taj jer im pruža neophodnu energiju i razbuđuje ih. Međutim, ukoliko želite da ostanete zdravi na poslu, smanjite unos kafe.

Odmorite se od monitora 

Vaše oči su odraz vašeg zdravlja. Pravite kratke pauze kako biste odmorili oči. Nemojte da ih trljate već ukoliko možete, malo ih nakvasite vodom.