Nokia priprema telefon sa pet objektiva

Mobilni

Kompanija koja stoji iza brenda Nokia – HMD Global, priprema model koji će imati kameru sa pet objektiva

Nokia je prije šest godina tržište pametnih telefona iznenadila modelom koji je imao kameru od 41 MP – Nokia 808 PureView.

Naime, radi se o kameri koja će, navodno, imati pet sočiva, što pomalo podsjeća na Nokia OZO kameru – koja ima osam sočiva, samo što su ovde u pitanju komponente koje mogu da se ugrade u pametni telefon.

Informacija je došla od izvora iz kompanije Foxconn, te se smatra relevantnom, budući da HMD sarađuje sa ovom kompanijom kada su novi Nokia modeli u pitanju.

Prema pomenutim izvorima, HMD je već pripremio model koji ima kameru sa pet objektiva, te je spreman za testiranje. Ako sve bude prošlo po planu, korisnici bi ovaj model mogli da očekuju krajem 2018. godine, a kamera ima kružni oblik, sa sedam useka u sredini, te će u pet takvih usjeka biti smještena sočiva, a u preostala dva LED blic.

Još uvijek nema informacija o kojem se tipu sočiva radi, te koja će tačno biti njihova funkcija, ali se pretpostavlja da se radi o prilično moćnoj kameri, kakva do sada nije viđena u sklopu pametnih telefona. Stručnjaci napominju da se još uvijek radi samo o glasinama, te čekaju zvanično saopštenje od kompanije.