Spejsijev skandal koštao ‘Netfliks’ 39 miliona dolara

Kompanija Netfliks izgubila je 39 miliona dolara zbog raskidanja saradnje sa Kevinom Spejsijem, nakon što je slavni glumac optužen za seksualno uznemiravanje

Nakon skandala, vrh Netfliksa odlučio je da ne emituje sadržaje u kojim se Spejsi pojavljuje, što se, naravno, odrazilo na finansije, javlja Njuzvik.

Iako čelnici kompanije nisu direktno imenovali oskarovca, potvrdili su da su optužbe za seksualno uznemiravanje doprinijele gubitku.

– Nikada nismo imali ovako veliki gubitak i doveli smo to u vezu sa društvenim reakcijama oko seksualnog uznemiravanja – rekao je finansijski direktor Netfliksa Dejvid Vels.

Spejsi je radio na Netfliksovom projektu o Goru Vidalu u Italiji, ali je sve otkazano ubrzo nakon što je optužen za zlostavljanje glumca Antonija Repa. Osim toga, Spejsi je izbačen iz serije Kuća od karata.

U finansijskom izvještaju kompanije navodi se i da je Netfliks u četvrtom tromjesečju prošle godine imao 8,3 miliona novih pretplatnika, što je najbolji rezultat za kvartal od kada kompanija postoji. Na taj način Netfliks je povećao svoju pretplatničku bazu na 117 miliona u svijetu.