Džef Bezos zarađuje milijarde kao od šale

Milioneri

Najbogatiji čovjek na planeti je postao bogatiji za još nekoliko milijardi dolara

Džef Bezos, osnivač i izvršni direktor Amazona uvećao je svoje bogatstvo za dodatnih 2,8 milijardi dolara, dok su se akcije njegovog giganta za elektronsku trgovinu povećane za 2,5 odsto.

Bezos sada raspolaže imovinom vrijednom 113,5 milijardi dolara, pokazuju podaci magazins Forbs, što je njegova najveća imovina ikad. Ovim rezultatima, Bezos je dodatno osigurao poziciju najbogatijeg čovjeka na svijetu, ispred Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, koji posjeduju imetke od 92,5 milijardi dolara i 92,3 milijarde dolara. Bezosova vrijednost imovine ga čini najbogatijom osobom na svijetu, još otkako je magazin Forbs počeo da prati uspjehe i zarade najvećih svjetskih biznismena, davne 1982. godine.

Bezos je tek nedavno počeo da poklanja dijelove svog bogatstva. Podsjetimo, on je u junu 2017. godine pitao svojih 400.000 sljedbenika na Tviteru da mu daju neke filantropske ideje, nakon čega je nedavno donirao 33 miliona dolara za finansiranje fakultetskih stipendija.

Bezos je zaradio većinu bogatstva zahvaljujući svom udjelu u Amazonu, koji iznosi 16 procenata. On je i vlasnik Vašington Posta i osnivač pokreta Blue Origin, koji, takođe, donose odličnu zaradu.