Na tržište stigao novi Dacia Duster

Automobil

 

Nakon rekordne 2017. Dacia ulazi u novu godinu sa najjačim adutom – novim Dusterom druge generacije

SUV sa velikim simpatijama svjetskog, ali i bosanskohercegovačkog tržišta donosi novi val svježine i niz tehnoloških novotarija iz luksuznijih segmenta sa ulaznom cijenom od 23.400 KM s PDV-om, uz standardnu 7-godišnju garanciju.

Druga generacija dugoočekivanog SUV modela Dacia Duster pristigla je na bh. tržište.  Novi Duster se ističe modernijim dizajnom i potpuno redizajniranim enterijerom. S bogatom opremom karakterističnom za luksuznije automobile, ali i prepoznatljivom robusnom građom Duster uvijek garantuje avanturu, bez obzira da li se vozili u gradu ili planinskim stazama.

Novi su i paketi opreme: Essential, Comfort i Prestige, te provjereni spektar motora iz Renault Grupe. Slijedeći politiku racionalizacije, nova generacija Dustera serijski dolazi sa: LED dnevnim svjetlima sa automatskim paljenjem, klima uređajem, šest vazdušnih jastuka, sistemom start/stop, zatim indikatorom pritiska u gumama, sistemom za pomoć pri kretanju na uzbrdici HSA, električnim paketom kao i sigurnosnim sistemima: ABS, ESP i ASR.

U opremljenijim verzijama Comfort i Prestige, te iz ponude pojedinačnih opcija i tematskih paketa, Duster plijeni mudrom ponudom luksuznih dodataka po mnogo nižoj cijeni od konkurencije. Naime, Duster se zavisno od nivoa opreme, može opremiti sa automatskim klima uređajem, MultiView kamerom s pogledom na sve četiri strane vozila, zadnjim senzorima za parkiranje u paketu s kamerom, multimedijalnim sistemom Media NAV s navigacijom, atraktivnim 17-inčnim alu točkovima Maldive, kožnim sjedištima, sistemom za upozorenje na mrtvi ugao itd. Uz dvije obične, kupcima se na izbor ostavlja sedam živopisnih metalik boja, a posebno se izdvaja Atacama narandžasta.

U ponudi pogonskih motora nalaze se dva benzinca  1.6 SCe sa 115 KS i moderni turbak 1.2 TCe sa 125 KS kao i dva bezvremenska dizelaša 1.5 dCi sa 90 i 110 KS. Svi navedeni motori ispunjavaju Euro 6 normu i nude se u verzijama sa prednjim ili 4×4 pogonom, osim osnovnog dizela dCi 90 koji isključivo dolazi kao prednjepogonaš. Atmosferski benzinac SCe dostupan je takođe uz fabrički ugrađenu plinsku instalaciju u izvedbi Essential 1.6 SCe LPG, a privlačan je i cjenovno, s obzirom da stoji tek 1.400 KM više od standardnog modela.  Za ljubitelje moderne automatike sa dvostrukim kvačilom Dacia je pripremila verziju dCi 110 EDC, dostupnu od srednjeg nivoa opreme Comfort.

Sa etiketom svestranog SUV-a sa revidiranom kompletnom izvedbom, te tržišno prilagođenom cjenovnom politikom, Novi Duster  nastavlja oduševljavati nenadmašnom ponudom za uloženi novac, te uz standradnu 7-godišnju garanciju. Osnovni model 1.6 SCe Essential 2WD stoji 23.400 KM s PDV-om, odnosno 29.900 KM košta dizelski Duster sa 4×4 pogonom. Više o novom Dusteru potražite na oficijelnoj web stranici www.dacia.ba, a dodatne informacije kao i testne vožnje očekuju sve zainteresovane u mreži ovlaštenih Dacia koncesija u BiH.