Da li Fejsbuk planira uvođenje sopstvene kriptovalute?

Valuta

To što je Fejsbuk zabranio sadržaje koji promovišu kriptovalute osnažilo je glasine prema kojima kompanija planira da kroči u svijet digitalnih novčića

Kao obrazloženje zabrane kripto-reklama kompanija je navela to što se u okviru ovakvih sadržaja često pojavljuju pogrešne informacije, te sadržaji koji imaju namjeru da obmanu korisnike.

Iako na površini izgleda kao još jedna mjera čiji je cilj da se pobrine za sigurnost korisnika, zabrana ovih reklama pokrenula je mnoga pitanja u okviru tehnološke zajednice, budući da je Mark Zakerberg nedavno govorio o tome da proučava kriptovalute, te načine na koje mogu da se koriste u okviru servisa kompanije.

Jedan od Fejsbukovih rivala, Telegram, nedavno je predstavio sopstvenu kriptovalutu pa se očekuje da i Fejsbuk reaguje, te djeluje u istom smijeru.

Telegram se nada da će nova valuta korisnicima u okviru platforme obezbijediti više privatnosti prilikom različitih transakcija koje budu obavljali preko aplikacije.

Nakon objave o zabranjivanju kriptoreklama, kompanija se nije oglasila povodom blokčejn tehnologije, te potencijalne nove valute na kripto nebu, pa tako informacija nije potvrđena, ali ni demantovana.

Stručnjaci tvrde da bi kompanija imala nebrojeno mnogo koristi ako bi se Fejsbuk bitkoin pojavio, a kao glavne dokaze za to navode činjenicu da su korisni umorni od fotografija beba, pa zahtjevaju nove opcije i mogućnosti, te podatak da Fejsbuk želi još veći dio azijskog tržišta, koje je istovremeno i najveće tržište kriptovaluta.