Sada možete ponijeti dio Venecije kući

Travel

Potpuno nova kolekcija suvenira koju je kreirao dizajnerski studio Pieces of Venice, pretvara stare materijale kao što je drvo nekadašnjih ponti u dizajnerske suvenire za djecu i odrasle

– Naš cilj je održavanje tradicije, a time i očuvanje identiteta Venecije i prenošenje starih sjećanja reciklažom i ponovnim korišćenjem građevinskih materijala – kaže Karin Fribel, članica dizajnerskog studija.

Igračke, kaleidoskopi i propeleri, kao i mnogi drugi komadi tradicionalne Venecije biće u ponudi. Na primjer, propeler Elika Dorsoduro 2 dizajnirao je Lućijano Marson, a na njemu je utisnuta adresa Punte dela Dogana, najvjetrovitijeg mjesta u Veneciji, koje je bilo savršeno za pokretanje propelera.

Suveniri još uvijek nisu dobili svoje prodajno mjesto u Veneciji, ali se mogu kupiti putem interneta. Najjednostavniji suvenir su sirove ploče koje se ugrađuju kao građevinski materijali, a mušterije same mogu naručiti izradu suvenira po želji.

Dio profita ide zadrugama u socijalnom sektoru, koje zapošljavaju osobe sa invaliditetom i zatvorenike, koji često pomažu u proizvodnji ovih suvenira, piše Lonely Planet.