TimeFlip – gadget koji kontroliše vrijeme

Gadget

Oni kojima vrijeme predstavlja problem, gadžet TimeFlip bi mogao da olakša život

Ova sprava omogućava lakše podnošenje proticanja vremena, jer daje utisak kontrole nad inače nekontrolisanom pojavom, a korisniku pruža podatke koliko je vremena proveo u određenoj aktivnosti.

Funkcioniše tako što, kada korisnik završi sa nekom aktivnošću neophodno je da samo okrene uređaj, i počne da mjeri vrijeme, neophodno za novu aktivnost.

TimeFlip ima oblik dodekaedra, što znači da je omeđen sa 12 površina istih dimenzija koje imaju oblik jednakostraničnih petouglova, a na svakom od njih je ilustracija koja opisuje određenu aktivnost.

U unutrašnjosti se nalazi maleni akcelerometar, koji uređaju omogućava određivanje položaja u kojem se nalazi, te mjerenje vremena za aktivnost koja se u tom položaju nalazi na gornjoj strani gadgeta.

Kada se uređaj postavi u neki položaj, prilagođena aplikacija na pametnom telefonu preko Bluetooth konekcije dobija informacije koje su joj neophodne da bi započela mjerenje vremena.

Tako korisnik sa preciznošću zna koliko je vremena proveo odgovarajući na mejlove, vježbajući, te igrajući vide igre, a dovoljno je samo da TimeFlip namjesti tako da se određena ikonica nalazi na vrhu.

Uređaj dolazi sa serijom naljepnica na kojima su ilustracije uobičajenih ljudskih aktivnosti, poput kupovine, čitanja, objedovanja, a mnogima će biti najzanimljivija ona koja ilustruje odlaganje aktivnosti za kasnije, u narodu poznatija kao ljenjost.