Aviva jahta – ostvarenje snova ljubitelja luksuza

Lux

Ova nevjerovatna Aviva superjahta ima snažne linije, definisanu superstrukturu i dvotonsku boju koja će vam lako oduzeti dah

Dizajnirana je od strane jednog od najboljih njemačkih brodogradilišta, Abeking / Rasmussen, dugačka je 98 metara, a čini je posebnom Padel teniski teren pune veličine. Njen vlasnik obožava taj sport, tako da je teniski teren bio nezaobilazni dio njenog dizajna. Iako sada ima nešto manje luksuznog prostora za uživanje, ova jahta je sasvim nevjerovatna.

Prilikom dizajniranja jahte, pojavio se veliki broj izazova, što je sasvim normalno, posebno ako uzmemo u obzir da je ovo prvi put da se neko dosjetio toga. Glomazni enterijer dao je dizajnerskom studiju priliku da iskoriste koliko je god potrebno prostora za kombinovanje svih želja vlasnika u jedno luksuzno okruženje.

U eksterijeru ove jahte ima nekoliko osobina koje su zaista karakteristične, iako se najveći broj ljudi automatski, na prvi pogled, fokusira na njen teniski teren. Ona ima eco-friendly pogonski sistem koji je veoma efikasan, dok joj je maksimalna brzina 20 čvorova. Idealna brzina krstarenja je 11 čvorova, a može se postići upotrebom samo električnog pogona.

Inače, ova jahta je već dobila jednu veoma važnu nagradu – 2018 BOAT International Design & Innovation Award – i zaista predstavlja primjer ostvarenja i onih najluđih snova.