Otkriveno kako izgledaju novi Nokia telefoni

Mobilni

Ponuda novih modela nekada popularnog brenda ubrzano se pojavljuje. Sada imamo priliku da vidimo kako izgledaju novi telefoni Nokia 7 Plus i Nokia 1

Nova generacija Nokia telefona sa Android operativnim sistemom je do sada opravdala očekivanja. Očekuje se da će i najnoviji Nokia 7 Plus model pronaći put do fanova.

Fotografije novog modela telefona je otkrio novinar Evan Blass koji je poznat po okrivanju nezvaničnih informacija. On je na svom Tviter nalogu otkrio izgled Nokia 7 Plus modela koji će biti prvi Android One uređaj kompanije . To znači da će ova Nokia imati čisti Android operativni sistem koji koriste i Google Pixel i Nexus telefoni.

Na osnovu fotografija se može zaključiti da je riječ o kvalitetno urađenom telefonu, poput svog starijeg brata Nokia 8. Senzor za otisak prsta se nalazi ispod kamere, a vidljiv je i Android One logo. Što se tiče hardvera, još uvijek se ne zna mnogo informacija. Pretpostavlja se da će sistem pokretati procesor Snapdragon 660 i 4 GB RAM-a, dok će kamera opet biti Carl Zeiss.

Za ljubitelje starih dobrih jeftniih Nokia modela, Blas je otkrio i fotografije novog Nokia 1 telefona. Riječ je o osnovnom modelu koji će raditi na Android Go sistemu, dok će radna memorija biti 512 MB ili 1 GB.

Novi modeli će sigurno dodatno učvrstiti poziciju Nokia brenda koji se pokazao kao jedan od najbrže rastućih u segmentu mobilnih telefona. Po posljednjim izvještajima Nokia telefoni su se bolje prodavali od HTC, Sony, Google, Lenovo i mnogih drugih Android uređaja.