U Ženevi predstavljen novi Ford Mustang Bullitt

Posebno izdanje novog Ford Mustang Bullitta predstavljeno je u Ženevi povodom 50. godišnjice filma Bullitt iz 1968. godine

U legendarnom filmu spektakularna potjera sa zelenim Mustangom GT 390 traje gotovo deset minuta, dok se za volanom nalazi Stiv Mekvin u ulozi detektiva Franka Bullitta.

Novi Ford Mustang Bullitt u posebnom izdanju dolazi s ugrađenim 5,0-litarskim V8 motorom od 464 KS uz 526 Nm okretnog momenta. Dostupan u Shadow Black boji ili klasičnoj Dark Highland Green, ima suptilne kromirane detalje oko stakla i prednje rešetke, 19-inčne aluminijske točkove, Brembo kočnice, mjenjač u stilu bijele bilijarske kugle po uzoru na original, crni kožni ambijent sa zelenim naglascima, i Premium B&O PLAY audio sistem.

Interijer obogaćuju Fordov 12-inčni LCD naslon i Recaro sportska sjedišta, dok je stil unutrašnjeg ambijenta i središnje ploče s instrumentima u skladu s eksternim izborom boje. Svaki Mustang Bullitt će imati individualno označene pločice umjesto tradicionalnog Mustang znaka na ploči s instrumentima sa suvozačeve strane.

Proizvodnja posebnog izdanja Ford Mustang Bullitta za evropsko tržište kreće u junu ove godine.