Izabrani najbolji aerodromi

Kao što putnici koji mnogo putuju dobro znaju, aerodrom može i te kako da utiče na cjelokupno putničko iskustvo

Aerodrom koji je dobro uređen i omogućava lako kretanje putnicima, i koji obiluje sadržajima i uslugama, značajno će poboljšati vaše putničko iskustvo.

Posljednjih godina, aerodromi širom svijeta se praktično utrkuju oko toga koji će obezbjediti inovativnije i zanimljivije sadržaje. Airports Council International World (ACI World), globalni predstavnik svjetskh aerodroma, predstavio dobitnike nagrade Airport Service Quality Awards 2017, koji su izabrani zahvaljujući glasovima putnika širom svijeta.

Ovogodišnja dodjela nagrada specifična je po tome što je čak 16 aerodroma po prvi put pobijedilo u nekoj od prestižnih kategorija, što ukazuje na izuzetnu konkurenciju i rastuću potrebu da se zadovolje sve zahtjevniji putnici. Među aerodromima koji su po prvi put dobili nagradu su rimski Fiumicino, Newcastle, Atina, Zagreb, Bandung, Indore, Ahmedabad, Mohammed V (Kasablanka), George, Toronto Person, San Jose, Cleveland, Los Cabos, Belo Horizonte i Medina.

Najbolji aerodromi (po veličini) u kategoriji preko 40 miliona putnika godišnje su Indira Gandhi International Airport u Delhiju i Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport u Mumbaju, koji ove godine dijele prvo mjesto. Drugo mjesto dijele dva kineska aerodroma, međunarodni aerodrom u Pekingu i Šangaj Pudong. Na trećem mjestu našao se Taipei Taoyuan. Najbolji evropski aerodrom (preko 40 miliona putnika godišnje) je rimski Fiumicino.