Ovako živi milijarder koji ima samo 24 godine

Gustav Magnar Witzoe ima 24 godine i treći je najmlađi milijarder na svijetu, s bogatstvom koje se procjenjuje 1,9 milijardi dolara

On je vlasnik gotovo polovine norveške kompanije Salmar, koju je dobio na poklon od oca kada je navršio 19 godina. O njegovom stilu života svjedoče fotografije na društvenim mrežama, pošto trošenje svog ekstravagantnog bogatstva rado pokazuje.

Na osnovu toga, može se zaključiti da vrijeme dijeli između svoje glamurozne porodice, egzotičnih godišnjih odmora, tetovaža, kupovine skupe odjeće i satova, kao i investiranja u lokalne tehnološke startapove.

Kompanija Salmar ima sjedište na ostrvu Froja u centralnoj Norveškoj, gdje, takođe, ima i fabrička potrojenja. Kompaniju je osnovao Gustav Magnarov otac, Gustav Witzoe, 1991. godine.

Popularno je nazvan Kralj lososa, jer je vlasnik polovine norveške kompanije Salmar, koja je jedna od najvećih kompanija za preradu ribe

Gustav Witzoe, koji je i dalje na čelu kompanije, kaže da je puno razgovarao sa članovima porodice o tome ima li smisla da tako mlada osoba, kao što je njegov sin, stane na čelo polovine kompanije i da je polovina akcija na njegovo ime.

Dio svog novca mladi milijarder ulaže u tehničke startapove, poput norveške varijante Snepčeta – Gobiand. A usprkos svom dinamičnom životu, on i dalje stiže na sastanke uprave Salmara.

Gustav Magnar i modu ubraja među svoje strasti, kao i tetoviranje. Stoga ne čudi što je na modnim revijama uvijek u prvim redovima. Njegov stil oblačenja pokazuje da voli šminkerska odijela, a ima i zavidnu kolekciju skupocjenih satova.

Voli da se druži sa majkom Odni Vitzoe u čijem društvu posjećuje značajna događanja. Putovanja su, takođe, njegova strast. Obožava skijanje, a dosta vremena provodi igrajući golf sa prijateljima. Nisu mu strani ni godišnji odmori na egzotičnim plažama…

Voli da se pohvaliti i svojim skupocjenim automobilima, ali najbolji prijatelj mu je, ipak, plavi američki stafordski terijer.