Predstavljena najpovoljnija verzija iz Huavej P20 serije

Iako malo u senci odličnog P20 Pro i modela P20, Huavej je predstavio i P20 Lite. Ovaj telefon posjeduje neke od glavnih karakteristika novih uređaja iz P serije EMUI 8.0 sistem, Huavej Full Display 2.0 kao i zadnja kamera sa dvostrukim sočivom

P20 Lite ima FHD+ ekran od 5,84 inča (2280×1080) i odnosom veličine ekrana i kućišta od 19:9. Full View Display 2.0 na telefonu je zasnovan na retina HD dipleju sa 432 piksela po inču, kao i odnosom kontrasta od 1500:1 što doprinosi bogatijim i živopisnijim bojama. Ima 2.5D zakrivljene staklene panele sa zaobljenim ivicama i dizajnom paralelnih orbita na obe duže ivice.

Zadnja strana telefona ima kameru sa dva sočiva vertikalno postavljena u gornjem lijevom uglu, dok se logo nalazi u donjem lijevom uglu. Ovakav raspored predstavlja suptilan omaž tradicionalnim filmskim kamerama.

Sama kamera, prednja ili selfi kamera, ima 16MP. Glavna je dvostruka i to od 16MP+2MP, HUAWEI P20 lite je dizajniran za novu generaciju entuzijasta za fotografijom. Jedna od specijalnosti ovog modela su, kako kažu iz Huaveja, jeste pravljenje odličnih portreta. Mapiranjem 96 tačaka za prepoznavanje lica subjekta, kamera telefona je sposobna da svaki selfi učini savršenim. Kod pravljenja fotografija pri slabom svijetlu telefon koristi tehnologiju rebalansiranja svjetlosti koja integriše svjetlost iz različitih izvora ne bi li optimizovala svjetlinu slike i smanjila odnos (SNR) za 300 procenata.

Ovaj uređaj takođe posjeduje pametnog asistenta za slikanje, koji korisnicima omogućava da uživaju u opcijama kao što su slikanje pomoću pokreta ruke, promjena pozadine i AR efekti.

P20 Lite podržava 9V2A brzo punjenje uz visoku voltažu, koje skraćuje vrijeme punjenja za 30 procenata, uz sistem zaštite koji se sastoji od bezbjednosne mreža sa 15 slojeva. Ovaj uređaj takođe posjeduje memoriju 4GB+64GB.

Telefon je dostupan u tri boje – Klein Blue, Sakura Pink, Midnight Black, a cijena je 49.999 dinara.