Plutajući hoteli su prošlost, Maldivi dobijaju nešto novo

Travel

Plutajući bungalovi prošle godine bili su najčešći izbor turista na Maldivima. Međutim, ovo turističko mjesto dobija novu atrakciju

Do kraja ove godine na ostrvu Rangali biće otvorena prva podvodna vila na svijetu. Rezidencija će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana).

Objekat je dizajniran tako da se u potpunosti uklapa u podvodno okruženje omogućavajući gostima da budu dio podvodnog svijeta.

– Vođeni inpsiracijom, u želji da omogućimo inovativna iskustva turistima, prva podvodna rezidencija na svijetu pruža gostima mogućnost da istraže Maldive iz jedne potpuno nove perspektive ispod površine mora – ističe direktor kompanije Kraun, glavni arhitekta i dizajner Murake Ahmed Salim.

Objekat se sastoji iz dva nivoa, jedan iznad površine mora i jedan ispod površine. Podvodni nivo opremljen je spavaćom sobom sa velikim krevetom, dnevnim boravkom, kupatilom i spiralnim stepenicama koje vode do gornjeg nivoa.

Gornji nivo se sastoji iz dvokrevetne sobe, kupatila, teretane, sobe za batlera, privatnih bezbjednosnih prostorija, zajedničkog dnevnog boravka, kuhinje, bara, trpezarije i palube sa koje se može posmatrati zalazak sunca.

Vila prima ukupno devet gostiju.