CG među najbrže rastućim turističkim destinacijama

  • In Travel
  • 30. April 2018.
  • 275 Views
CG među najbrže rastućim turističkim destinacijama

Svjetski savjet za putovanja i turizam (WTTC) proglasio je Crnu Goru jednom od najbrže rastućih turističkih destinacija na svijetu, a svjetski mediji pišu da je ova mala balkanska zemlja idealna destinacija za kupovinu nekretnina

Turiste i posjetioce crnogorskog primorja ove godine dočekaće 438 uređenih kupališta koja će biti organizovana na 100 prirodnih pjeskovitih i šljunkovitih plaža i brojnim izgrađenim kupalištima piše fokus.ba.

Kvalitet morske vode na crnogorskim kupalištima prati se od maja do oktobra u petnaestodnevnim intervalima na 100 lokacija duž obale.

Tokom 2018. godine, Crna Gora će prema procjenama imati oko 30 plaža sa međunarodnim priznanjem Plava zastavica.

Ovog ljeta, širom Crne Gore održaće se oko 300 manifestacija, od popularnih muzičkih pa sve do kulturnih kao Grad Teatar u Budvi, Purgatorije u Tivtu, Barski ljetopis, Montenegro film festival u Herceg Novom i Kotor Art festival. Poznati muzički festivali Sautern sol u Ulcinju, Si dens i Montenegro San Rege u Budvi, Si rok u Kotoru, Lejk Fest i Bedem fest u Nikšiću privući će posjetioce iz svih dijelova svijeta.

Cijene smještaja u Crnoj Gori pristupačne su i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima, a ostale su na prošlogodišnjem nivou. Kreću od šest evra, u hotelima sa dvije i tri zvijezdice od 15 evra, a u hotelima sa četiri zvijezdice od 30 evra na bazi noćenja s doručkom.

Crna Gora ima oko 400 hotela, sa preko 40.000 ležajeva, dok je u 2017. godini otvoreno 32 nova hotela, od čega 75 odsto visoke kategorije.

Preporučujemo vam i sljedeće: