iPhone X najprodavaniji telefon u 2018.

iPhone X najprodavaniji telefon u 2018.

Epl je bio kritikovan zbog kreiranja najskupljeg iPhone modela ikada, međutim to ovaj telefon nije spriječilo da postane najprodavaniji model tokom prvog kvartala 2018. godine

Odmah za njim na drugom i trećem mjestu se nalaze iPhone 8 i iPhone 8 Plus modeli.

Prema podacima Strategy Analytics, Epl je isporučio 16 miliona iPhone X telefona tokom prvog kvartala, dok su se iPhone 8 i 8 Plus isporučila u 12,5 i 8,3 miliona primjeraka, respektivno. Ono što je još impresivnije, jeste da se Epl model prethodne generacije, iPhone 7, našao na četvrtom mjestu sa isporučenih 5,6 miliona jedinica. Na petom i šestom mjestu se nalaze Xiaomi Redmi 5A i Samsung Galaxy S9+, mada ova dva rezultata ne predstavljaju iznenađenje. Xiaomi Redmi 5A je entry-level telefon, sa cijenom koja privlači mnoge kupce u zemljama u razvoju, dok je Galaxy S9+ objavljen krajem prvog kvartala i relativno mali broj isporučenih primjeraka je ušao u ovu statistiku.

Ukoliko se trend nastavi, Strategy Analytics vjeruje da će Galaxy S9+ preuzeti vodeću poziciju po isporuci tokom drugog kvartala, kada će i iPhone X izgubiti na popularnosti.

Preporučujemo vam i sljedeće: