Kim nosila najskuplju vjenčanicu, a Melanijina se izrađivala čak 500 sati

I dok traje nagađanje cijene Meganine vjenčanice za kraljevsko vjenčanje, prisjetili smo se najskupljih vjenčanica u istoriji

Megan Markl na vjenčanju s princem Harijem nosiće haljinu australskog dvojca Ralph&Russo, a nagađa se kako će haljina koštati oko 180 hiljada dolara.

To je ništa u poređenju s vjenčanicom koju je prije sedam godina, kada se udala za princa Vilijama, nosila Kejt Midlton. Vojvotkinja od Kembridža tada je blistala u kreaciji dizajnerice Sare Barton za kuću Alexander McQueen koju je platila 400 hiljada dolara. Njeno kraljevsko vjenčanje troškovima je nadmašila kraljica realiti shoua Kim Kardašijan koja je pred oltar s reperom Kajnije Vestom stala u vjenčanici Rikarda Tiskija za kuću Givenchy, čija je cijena iznosila vrtoglavih 500 hiljada dolara. Iako slove za jedan od skromnijih parova koji se ne razmeće svojim bogatstvom, glumac Džordž Kluni i pravnica Amal Alamudin nisu štedjeli na vjenčanju.

Četvrto mjesto najskupljih selebriti vjenčanica drži upravo Amalina, dizajnerice Sare Barton za koju je lijepa brineta izdvojila 380 hiljada dolara. Time je dobrano zasjenila kraljicu ekstravagancije, muzičarku Marajah Keri, koja je za nikad održano vjenčanje s ruskim preduzetnikom Džejms Pakerom naručila haljinu Valentino čija cijena iznosi 250 hiljada dolara. Budući da je par prekinuo prije vjenčanja, šuška se kako je Marajah upravo tu vjenčanicu spalila u videospotu za pjesmu I Don’t.

Glumica Ketrin Zeta-Džons je svoju jenčanicu platila 140 hiljada dolara kada se udala za kolegu Majkla Daglasa. Njenu raskošnu toaletu kreirao je Kristijan Lakroi. Njena kolegica Džesika Biel zauzima deseto mjesto na popisu najskupljih vjenčanica. Glumica je haljinu za vjenčanje s muzičarem Džastinom Timberlejkom platila 100 hiljada dolara. Riječ je o blijedoružičastoj kreaciji brenda Giambattista Valli Haute Couture.

Tačno sto hiljada dolara su svoje vjenčanice platile i dizajnerica Viktorija Bekam i Melanija Tramp čija se haljina Christian Dior ukrašena kristalima izrađivala 500 sati. Bivša spajsica vjenčanicu Vere Wang i dalje čuva u ormaru i to kako bi ju, otkrila je, jednog dana nosila njena kći Harper. Kraljica popa Madona za bivšeg supruga, reditelja Gaja Ričija, udala se u 80 hiljada dolara vrijednoj vjenčanici Stelle McCartney, dok je jedna od najpopularnijih vjenčanica svih vremena, ona koju je na dan vjenčanja za monegaškog princa Rainiera nosila glumica Grejs Keli koštala 60 hiljada dolara, a dizajnirao ju je Oskar de la Renta.