Fejsbuk počinje da naplaćuje članstvo u grupama

Fejsbuk počinje da naplaćuje članstvo u grupama

Popularna društvena mreža Fejsbuk najavila je početak pilot projekta u kojem će da  naplaćuje članstvo u Fejsbuk grupama, prenosi N1

Pilot projekat koji započinje danas, biće primenjen na nekoliko Fejsbuk grupa čiji će korisnici dobiti obavještenje da za dalje učešće u grupi moraju platiti članarinu.

Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi, navode želju da pruže potporu administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvalitetu i raznolikosti društva.

– Podstaknuti upitima pojedinih admina Fejsbuk grupa, odlučili smo da je došlo vrijeme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli da nastave u finansijski sigurnijem okruženju – stoji u službenoj izjavi Fejsbuka.

Prema javno dostupnim informacijama, mjesečnu cijenu korišćenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će moći da se izvrši na jednostavan način – uplatom traženog iznosa putem Fejsbuk aplikacije na iOS i Android telefonima.

– Smatramo da će mjera koja je preduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa doprinijeti i razvoju digitalne zajednice – navodi se u saopštenju.

Preporučujemo vam i sljedeće: