Najčudniji oglasi za posao širom svijeta

Karijere

U današnje vrijeme, svakodnevno se pojavljuje bezbroj oglasa za posao među kojima se nalaze i neka nova i originalna zanimanja. Međutim, s vremena na vrijeme, u moru sadržaja na internetu mogu se pronaći i zaista bizarni oglasi

Mnogi uobičajeni poslovi današnjice bili bi smatrani nemogućim ili makar čudnim prije samo deceniju ili dvije. Povremeno se može naići na veoma neobične potrebe poslodavaca, uglavnom za sezonske poslove. To su često lijepi i zanimljivi poslovi, ali naredni oglasi dokazaće vam da postoje i oni koji više djeluju kao šala nego ozbiljna objava.

Neko da profesionalno sakrije uskršnja jaja
Neko se ozbiljno sprema za naredni Uskrs, jer je objavio da traži osobu koja će ući u njegov stan dok on nije tu i sakriti nekoliko uskršnjih jaja napunjenih slatkišima. Naravno, za sve to bi bio adekvatno plaćen, a kako bi pokazao da u pitanju nije šala, oglašivač traži samo ozbiljne kandidate.

Privremeni konobar za večeru u Mekdonaldsu
Ko kaže da večera u Mekdonaldsu ne može da bude romantična? U jednom trenutku, jedan gospodin u Americi je tražio nekoga da izigrava profesionalnog konobara za njega i suprugu tokom njihove romantične večere u Mekdonaldsu. Zadatak bi bio da u formalnoj odjeći pozdravi njih dvoje pri ulasku, odvede ih do posebno postavljenog stola i služi dva sata kao pravi konobar.

Tester vodenih tobogana
Tokom 2013. godine, jedan akvapark iz Velike Britanije tražio je nekoga ko bi isprobavao njihove razne tobogane. To nije mogao da radi svako, jer se zahtijevalo obimno iskustvo sa toboganima i uticajnost na društvenim mrežama.

Djeveruše na iznajmljivanje
Jedna djeveruša je svojevremeno tražila pojačanje za svadbu, jer je shvatila da neće biti dovoljno ženskih osoba na istoj. U oglasu je naglasila da djevojke treba da budu približno njenih godina i lijepe, ali ne ljepše od nje. Nije naglašena kompenzacija, osim besplatnog prisustva na svadbi.

Mentor za bradu
Da li je puštanje brade samo za iskusne? Nekima je puštanje brade i brkova potpuno prirodan proces, a neki muškarci imaju dosta problema sa tim. Jedan od njih zatražio je mentora za bradu koji bi mu pomogao da dostigne naredni nivo. Traženo je da kandidati pošalju dostignuća na ovom polju, sa slikama brade i brkova u različitim stadijumima.

Ljudsko strašilo
Jedan 22-godišnjak dobio je posao kao ljudsko strašilo u polju. Zadatak mu je bio da nosi kaput jarko narandžaste boje, svira harmoniku i udara u kravlje zvono kako bi rastjerao jarebice koje jedu useve farmera. (Culture Trip)