LG patentirao smartfon sa 16 kamera

  • In Mobilni
  • 27. November 2018.
  • 220 Views
LG patentirao smartfon sa 16 kamera

Mnogi proizvođači pametnih telefona bave se dizajnom koji uključuje sve više kamera na samom uređaju. Mobilni uređaji sa tri zadnje kamere polako postaju standard, a u posljednje vrijeme na tržište stižu i modeli sa četiri kamere sa zadnje strane, dok su u planu i modeli sa pet kamera sa zadnje strane

Prema pisanju holandske internet stranice LetsGoDigital, južnokorejski LG u budućnosti namjerava da uđe korak dalje te je podnio zahtjev za patentom pri američkom Patent and Trademark Office (USPTO) u kojem se opisuje mobilni uređaj sa čak 16 kamera sa zadnje strane.

Korisnici će neposredno prije okidanja fotografije moći da izaberu i kombinuju više sočiva ili pak nakon okidanja više različitih dijelova fotografije koje su snimljene različitim kamerama kombinuju u jednu fotografiju ili GIF. Spomenutih 16 kamera moći će se iskoristiti i za snimanje selfie fotografija s obzirom da se u patentu spominje mogućnost ugradnje nekakvog ogledala ili sekundarnog zaslona.

Standardna kamera sa prednje strane moći će se iskoristiti za video pozive i snimanje klasičnih selfie fotografija. Takođe, spominje se i touchpad sa zadnje strane mobilnog uređaja te mogućnost da ova konfiguracija sa 16 kamera bude ugrađena u budući LG-jev savitljivi mobilni uređaj.

Preporučujemo vam i sljedeće: