Samo od otkaza zaradio 73,5 miliona evra

Sport

Jedan od najkontroverznijih fudbalskih stručnjaka, koji je nedavno otpušten iz Mančester Junajteda, tokom karijere je na ime otremnina od otkaza zaradio ogromno bogatstvo

ESPN je objavio da je Portugalac Žoze Murinjo tokom dosadašnje trenerske karijere samo na otpremninama od otkaza zaradio 73,5 miliona evra.

Murinjov prvi otkaz, zbog neslaganja sa predsjednikom Čelsija Romanom Abramovičem, dogodio se 2007. godine i tada odštetu od 23 miliona evra.

Zatim, napuštanjem Real Madrida u 2013. sporazumnim raskidom ugovora “zaradio”” 10 miliona. I u drugom mandatu u Čelsiju (2013 – 2015) smijenjen je odlukom Romana Abramoviča. Tim otkazom je, uz neke posebne klauzule, bio bogatiji za 14 miliona evra.

U posljednje dvije godine u Mančester junajtedu godišnje je zarađivao oko 20 miliona evra, odnosno oko 385.000 nedjeljno. Nakon otkaza isplaćeno mu je 26,5 miliona evra.

Ukupno je od otkaza zaradio 73,5 miliona evra koje su mu isplatili Čelsi, Real i Mančester. Porto i Inter su jedini klubovi koji Murinju nisu dali otkaz, pa tako ni otpremninu. Inter je čak i naplatio Realu oko 10 miliona evra odštete za Murinjov angažman.