EBRD kreditira MK Grupu Miodraga Kostića sa 25 miliona eura

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da će srpskoj MK Grupi Miodraga Kostića dati dugoročni kredit od 25 miliona eura.

“Kredit se izdvaja grupaciji za podršku razvoju operacija prerade i trgovanja robom u iznosu od 20 miliona eura i za finansiranje određenih kapitalnih izdataka u Srbiji u iznosu od 5 miliona eura”, navodi se u saopštenju EBRD u ponedeljak.

Očekuje se da će ovaj projekat dovesti do povećanja konkurentnosti i performansi segmenta prerade i trgovine robe MK Grupe.

EBRD će takođe finansirati kapitalne izdatke za tranziciju na zelenu ekonomiju u iznosu od 4 miliona eura, za koje se očekuje da će rezultirati uštedama emisija stakleničkih plinova na nivou grupe, saopštila je banka.

MK Group, vertikalno integrisani agrobiznis, najveći je proizvođač šećera u Srbiji, a bavi se poljoprivredom, preradom mesa, trgovinom i logistikom.

Grupa je podružnica AEC Agrinvestment Limited, jedne od najvećih korporativnih grupa u Srbiji, koja posluje u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.