Todorić: Nisam uništen, borim se protiv koruptivnog sistema

  • In Region
  • 25. March 2019.
  • 66 Views
Todorić: Nisam uništen, borim se protiv koruptivnog sistema

Osnivač Agrokora Ivica Todorić izjavio je danas da se u posljednje dvije godine promijenio njegov posao, ali da je sada veseliji jer se sada bori protiv koruptivnog sistema koji je “nezapamćen u ovom dijelu Evrope”.

“Na tome radim danonoćno, to je jedan ozbiljan, veliki posao i ja sam s tim poslom pri kraju. Meni je bilo važno da dobijem argumentaciju, dokumente i dokaze šta se s Agrokorom u posljednje vrijeme dogodilo. Ne da nisam uništen, naprotiv, ovaj posao koji sad radim je ogroman doprinos, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire”, rekao je Todorić za N1 Zagreb.

On je rekao da će optužbe protiv njega biti jedan ozbiljan “pravni dokument sramote hrvatske države”.

“Ja sam nakon 30 godina otišao iz svoje kompanije. U tih 30 godina sve je ostalo u kompaniji, svi moji mejlovi, SMS-ovi, računi, sve moje transakcije, svi moji ugovori, sve je ostalo u kompaniji! Zašto ne pokažu jedan račun?! Šta su oni napravili u Agrokoru za godinu dana, koji kriminal su radili“, rekao je Todorić.

On je ocijenio i da se državno Tužilaštvo Hrvatske bavi štićenjem premijera Andreja Plenkovića koga, tvrdi, ucjenjuje puno osoba.

Todorić je dodao i da Tužilaštvo za 10 dana može da sazna cijelu istinu o Agrokoru, kao i da je on čist i da je samo donio dobro državi.

On je ponovio da će osnovati političku stranku, da u politiku ide sam i da je prezadovoljan.

“Mislim da mi sutra možemo preuzeti Vladu i od ove države napravimo cvijet”, rekao je Todorić.

Preporučujemo vam i sljedeće: