Pistonsi poslednji putnik, evo ko, kada i s kim u NBA plej-ofu

Sport

Košarkaši Detroit Pistonsa poslednji su obezbijedili plasman u plej-of, pošto su u noći između srijede i četvrtka pobijedili Njujork Nikse sa 115:89.

Na njihovu sreću išli bi u doigravanje i da su poraženi, pošto su Šarlot Hornetsi izgubili pred domaćom publikom od Orlando Medžika sa 122:114.

Ovo je bila jedina nedoumica oko toga ko će plej-of, međutim bilo je mnogo oko toga koja ekipa će na kojem mjestu završiti.

Plej-of:

Istok:

Baks (1) – Pistons (8)
Seltiks (4) – Pejsers (5)

Reptors (2) – Medžik (7)
76ers (3) – Nets (6)

Zapad:

Voriors (1) – Klipers (8)
Rokets (4) – Džez (5)

Nagets (2) – Spars (7)
Trejlblejzers (3) – Tander (6)

Na kraju se sve poklopilo za Denver Nagetse i Nikolu Jokića. Ekipa iz Kolorada uspjela je da posle velikog preokreta savlada Minesotu, kao i Portland ekipu Sakramenta.

Ovim trijumfima Nagetsi i Trejlblejzersi obezbijedili su drugo i treće mjesto, što znači da do finala ne mogu da se sastanu sa Golden Stejtom ili Hjustonom, koji se nalaze na drugoj strani žreba.

Sparsi su pobjedom nad Maveriksima obezbijedili sedmo mesto i igraće sa Denverom, dok će Klipersi ići na megdan šampionima Voriorsima.

Na Istoku je sada jasno da će Milvoki igrati protiv Detroita, Toronto će se sastati sa Orlandom…

Kada je riječ o rasporedu, plej-of kreće 13. aprila, odnosno u subotu veče. U 20.30 po centralno evropskom vremenu igraju Filadelfija i Bruklin, dok se od 23.00 sastaju Toronto i Orlando.

Iza ponoći u 02.00 igraju Golden Stejt i Los Anđeles K, dok Denver prvu utakmicu plej-ofa protiv San Antonija igra u nedelju ujutru od 04.30.