Policija istražuje fudbalske transfere u Anderlehtu

Sport

Belgijska policija ušla je u prostorije najtrofejnijeg fudbalskog kluba Anderlehta, u okviru istrage o pranju novca.

Portparol državnog tužioca rekao je da ova istraga nije povezana sa skandalom koji je prošle godine potresao belgijski fudbal. Tada su se klubovi, igrači, trener i menadžeri našli na udaru zbog sumnji da su namještali utakmice.

Novinskoj agenciji Rojters je u Fudbalskom savezu Belgije rečeno da su policajci iz klupskih kancelarija uzeli dokumente koji se tiču kupovine i prodaje igrača.

Prema saznanjima medija „Libre.be“, ova istraga je uključivala i transfer reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića, koji je 2015. godine iz Anderlehta prešao u Njukasl u transferu vrijednom 18.500.000 eura, a u kom se navodi da je učestvovao izraelski menadžer Pini Zahavi.

Ipak, Zahavi se obratio ovom mediju i negirao je bilo kakve malverzacije prilikom transfera srpskog fubdalera u Premijer ligu. Anderleht je saopštio da će na sve načine sarađivati sa istražnim organima.

„Imali smo nekoliko pitanja za menadžere koji su vodili računa o transferima igrača. A pitanja su bila u vezi sa pranjem novca“, saopštio je portparol tužilaštva.