Amazon nudi radnicima: Dajte otkaz i platićemo da pokrenete biznis

Karijere

U cilju da ubrza dostavu, internet trgovac Amazon nudi svojim zaposlenima neobičan prijedlog – da daju otkaz, a kompanija će im pomoći da započnu sopsteni biznis dostave Amazonovih porudžbina.

Ponuda proizilazi iz plana da se vrijeme dostave sa dva dana ubrza na jedan dan za premijum članove Amazona, prenosi AP.

Iz Amazona poručuju da će „pokriti“ troškove do 10.000 dolara za startapove onih zaposlenih koji prihvate ovaj program i napuste svoja radna mjesta. Takođe, kompanija će im uz to isplatiti i tri mjesečne plate.

Kompanija ne iznosi očekivanja koliko bi zaposlenih moglo da prihvati ovakvu ponudu, ali napominju da se ona odnosi na zaposlene sa nepunim i punim radnim vremenom, uključujući radnike u magacinima.

Nova podsticajna inicijativa Amazona dio je programa započetog prije godinu dana i omogućava zaposlenima da pokrenu sopstveni nezavisni biznis isporuke Amazonovih porudžbina.

Time kompanija želi da što je moguće više sama kontroliše isporuke, nego da se oslanja na poštu ili druge kurirske službe.

Svi budući bivši zaposleni, koji prihvate ovu ponudu, moći će da iznajme plave kombije sa Amazonovim logom.

Od početka programa do sada, pokrenuto je više od 200 sopstvenih startapova za Amazonove isporuke. Jedan od njih je izrastao u biznis sa flotom od 50 dostavnih vozila i 120 zaposlenih.