Debitovao redizajnirani Audi SQ7 TDI: Bez intervencija ispod haube

Automobil

Njemački proizvođač restilizovao je svoj visokoperformansni SUV SQ7 tri godine nakon premijere ovog automobila.

Audi je krajem juna predstavio redizajn modela Q7, a sada je objavio detalje i fotografije restilizovane SQ7 TDI verzije. Kao i kod regularnog Q7, i ovde je blago osvježena spoljašnjost automobila, a prilikom redizajna Audi se prije svega fokusirao na enterijer.

Što se tiče eksterijera, neznatno su promijenjeni prednja maska – koja je sada šira, te vrata prtljažnika. Tu su i nova zadnja svjetla sa hromiranom ukrasnom lajsnom, kao kod novijih Audijevih luksuznih limuzina.

Redizajnirani SQ7 je obogaćen i najsavremenijim tehnologijama poput najnovije MMI navigacije i Audi connect sistema koji kontroliše sve od informacija o saobraćajnoj gužvi do povezivanja sa Amazon Alexa. Tu je i Car-to-X sistem gde X označava komunikaciju sa gradskom infrastrukturom za realan prikaz stanja semafora.

Kupcima su na raspolaganju brojne pogodnosti, uključujući klima-uređaj sa 4 zone, Bang & Olufsen audio sistem, tehnologija za poboljšavanje kvaliteta vazduha u kabini, ambijentalno osvjetljenje, a nisu izostali i karakteristični Audijevi HD Matrix LED farovi.

Sa druge strane, postojeća pogonska jedinica je nepromijenjena. Ispod haube je i dalje 4.0 twin-turbo V8 sa 435 ks (320 kW) i čak 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kao i ranije, Audi SQ7 iz mjesta do stotke stiže za 4,8 s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Snaga se standardno prenosi na sva 4 točka putem 8-brzinskog automatika i Audijevog quattro sistema. Osim toga, treba napomenuti da je SQ7 opremljen i sistemom upravljanja na sva 4 točka, kao i da su kupcima kao doplatna opcija na raspolaganju karbon-keramičke kočnice.

Audi će početi da prima narudžbine za restilizovani SQ7 do kraja mjeseca, a ovaj automobil u prodajne salone stiže do kraja septembra. Cijena u Njemačkoj startuje od 94.900 eura za verziju sa 5 sjedišta, a sedmosjed košta od 96.420 eura.