Mastercard novom uslugom cilja na tržište od 125 triliona dolara B2B plaćanja

Ekonomija

CF Benchmark, vodeći pružalac indeksa kriptovaluta i vlasnik referentne stope CME CF Bitcoin, objavio je u petak da je dobio ovlašćenje od britanskog tijela Financial Conduct Authority (FCA) za Benchmark Administratora u skladu s Evropskom uredbom o benchmarcima(EU BMR).

CF Benchmarks prvi je pružalac indeksa kriptovaluta koji je regulisao FCA.

FCA autorizacija omogućiće regulisanim kompanijama za finansijske usluge korišćenje indeksa CF Benchmark-a u finansijskim proizvodima koje su porijeklom, stavljene na tržište ili je njima trgovano u Evropi nakon što BMR EU-a stupi na snagu 1. januara 2020.

BMR utiče na banke, brokerske kuće, berze, upravitelje imovine i izdavače finansijskih proizvoda koji posluju u Evropi.

Sui Chung, izvršni direktor CF Benchmark-a, je izjavio: “Ponosni smo što smo prvi regulisani davatelj indeksa kriptovaluta koji je zadovoljio stroge zahtjeve EU BMR-a. Industrija sada može dobiti pristup regulisanim, visokim mjerilima integriteta, što će podstaknuti inovaciju i proširiti usvajanje digitalne imovine u Evropi i šire. Pouzdani i sigurni referentni pokazatelji od presudne su važnosti za rast ekosistema kriptovaluta jer privlače više pojedinačnih i institucionalnih ulagača u klasu imovine”.