Portugal proglašen za najbolju svjetsku destinaciju

Čitaoci najpopularnijeg magazina o putovanjima na čitavom svijetu, odabrali su Portugal kao jednu od najboljih zemalja godine, zajedno sa Indonezijom i Tajlandom…

Tokom samo jedne godine, Portugal je skočio za 15 mjesta na listi najboljih turističkih destinacija svijeta, prema čitaocima Conde Nast Traveler magazina. Sa osamnaestog mjesta koje je zauzimao prošle godine, ovog puta Portugal se našao na trećoj poziciji. Sa više od pola miliona turista, posjetilaca i čitalaca iz čitavog svijeta koji smatraju da je Portugal najbolja evropska destinacija, Francuska, koja je bila najposjećenija, nije dobila svoje mjesto na listi dvadeset najboljih.

Ovo rangiranje nam pruža uvid u najbolje destinacije ovog trenutka, birajući najbolje male i velike gradove, kruzere, hotele, restorane, ostrva, resortove, spa centre i druge elemente putovanja.

Na listi najboljih, Indonezija, koja je na prvom mestu i Tajland, na drugom, jedini su koji prelaze Portugal, a prate ga Šri Lanka na četvrtom mjestu i Južna Afrika na petom.