Novi telefon japanske firme “Kyocera” možete prati sapunom

 Japanski proizvođač pametnih telefona “Kyocera” je predstavio „Digno Rafre“, uređaj otporan na vodu

Međutim, ono po čemu se razlikuje od drugih jeste to što je pored vode, otporan i na sapun, pa je poželjno koristiti ovu vrstu deterdženta prilikom pranja pametnog telefona i slična sredstva za čišćenje. Uz otpornost na sapun, Rafre dolazi sa aplikacijom za kuvare, kroz koju može da koristi navigaciju bez dodirivanja displeja.

Kako bi obezbijedili što bolju nepropustivost, dizajneri su odstranili tradicionalni zvučnik slušalice zamjenivši ga sistemom proizvodnje zvuka kroz sam uređaj koristeći “smart sonic receiver” tehnologiju.

Što se tiče specifikacija radi se o uređaju ekrana dijagonale pet inča (720p), 13 megapikselnom zadnjom kamerom, baterijom kapaciteta 3000 mAh, 2GB RAM-a, 16GB interne memorije, a pokreće ga Android 7.0.

– Uređaj je idealan za korištenje u kuhinji, kupatilu ili u bašti, jer ako se isprlja, nećete imati nikakvih problema. Jednostavno ga dobro istrljate sapunom i isperete čistom vodom – kažu u kompaniji Kyocera.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog mobitela, jeste činjenica da mu ekran, kao i sve druge funkcije, radi čak i u slučajevima kada je sasvim mokar. Za one koji imaju problema s konstantnim prljanjem pametnih telefona, ovo bi moglo biti ultimativno rješenje, jer ne morate kupovati posebna sredstva za čišćenje ili zaštitu. Jednostavno ga isperete.

Ne treba sumnjati da će ovaj uređaj sasvim sigurno naći put na tržištu, jer nudi nešto sasvim novo, a to po pravilu znači da je zanimljiv i potencijalno poželjan.