Skadarlija nakon obnove vrijedi više

Travel

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić obišao je obnovljenu česmu u Skadarliji, čija je rekonstrukcija završena prije roka, a u obnovu je uloženo 6,5 miliona dinara

Vesić je istakao da je obnova česme i platoa i uređenje Skadarlije veoma važno za grad zbog velikog broja turista koji dolaze u srpsku prijestonicu tokom ljetnje sezone, navodeći da je Skadarlija jedno od mjesta koje poseti svaki strani turista.

On je objasnio da obnova česme, koja je urađena po originalnom projektu arhitekte Uglješe Bogunovića iz 1966. godine, predstavlja prvu fazu obnove Skadarlije, vrijednu 6,5 miliona dinara.

Nakon ljetnje sezone, slijedi druga faza, u kojoj će biti obnovljena kaldrma i zamijenjene vodovodne cijevi, što do sada dugo nije rađeno, rekao je Vesić i precizirao da će druga faza koštati oko deset miliona dinara.

Dio novca je obezbijedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kojem se Vesić zahvalio, dok je dio obezbijedio grad Beograd.

“Skadarlija je važna jer grad živi od turizma, a samo u prvih pet mjeseci ove godine imali smo 360.000 turista u Beogradu, što je za 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine”, rekao je Vesić novinarima.

Stranih turista bilo je 16 odsto više, a domaćih osam odsto više.

“Na taj način smo pokazali da Beograd privlači sve veći broj turista”, rekao je Vesić i precizirao da je samo u maju bilo više od 100.000 turista, što je 18 odsto turista više nego u maju prošle godine.