Novi Asusovi pametni telefoni donose brojne VR inovacije

Kompanije Asus i Mobis electronic predstavile su, prošle nedjelje, nove proizvode njihove saradnje, pametne telefone Asus ZenFone AR i Asus ZenFone LIVE

Novi Asus ZenFone uređaji donose inovacije kod tehnologija virtuelne i proširene realnosti na mobilnim telefonima, a na tržištu se očekuju ovog ljeta.

Asus ZenFone AR je pametni telefon koji omogućava korištenje Tango i Daydream tehnologije.

Tango je aplikacija zasnovana na skupu senzora i računarskih softvera, koja omogućava korisnicima AR iskustvo kod igranja igara i navigacije. Daydream je Googleova platforma za visok kvalitet virtualne stvarnosti (VR) na mobilnim telefonima.

ZenFone AR razvijen je u suradnji sa Googleom, a uz to je i najtanji i najlakši uređaj koji omogućava korišćenje aplikacije Tango.

ASUS ZenFone Live je prvi smartphone koji ima ugrađenu i optimizovanu tehnologiju za uljepšavanje fotografija u realnom vremenu pomoću aplikacije BeautyLive.

ZenFone Live korisnicima omogućava stvaranje i prezentaciju savršenog izgleda tokom postovanja i dijeljenja video zapisa uživo na društvenim mrežama.

Aplikacija BeautyLive kombinuje pametne algoritme i hardversko ubrzanje kako bi automatski stvorila slike glatke kože i uklonila nepravilnosti, a jednostavno se integripe sa Facebookom, Instagramom i YouTubeom.