Žabac Kermit dobio otkaz poslije skoro 40 godina

Back stage

Stiv Vitmajer, koji je 27 godina pozajmljivao glas „mapetovcu“ Žapcu Kermitu, napisao je emotivno pismo povodom svog otpuštanja, navodeći da je bio „skrhkan“ što nije uspio da ispuni „dužnost prema svom heroju“

Vitmajer je ovaj komentar objavio na blogu u utorak, samo nekoliko dana nakon što je Mapets Studio objavio novo ime koje će pozajmljivati glas jednom od najpoznatijih likova Džima Hensona.

Kako prenosi Rojters, Henson je predstavljao Žapca Kermita od kako ga je izmislio 1955, do svoje smrti 1990. godine. Kermit je najpoznatiji po burnoj vezi sa vatrenom Mis Pigi.

Vitmajer koji je za „Mapet Šou“ počeo da radi 1978. godine, sa 19 godina, preuzeo je Hensonovu ulogu. On je za taj šou govorio da „nije samo posao, karijera ili čak strast. Oni su hitan, neosporan, nemoguć za odoleti – način života“.

Vitmajer je naveo da su mu direktori studija Mapets koji je u vlasništvu kompanije Volt Dizni, saopštili u oktobru 2016. da mijenjaju lutkara koji glumi Kermita.

„Ne bih nikada razmišljao da napustim Kermita“, iznio je on na svom blogu.

Bez otkrivanja detalja, Vitmajer je rekao da su rukovodioci imali dva problema sa njim, koja je on pokušao u prošlim mjesecima da popravi, ali nije uspio.

Direktori Dizni kompanije odbili su da govore o razlozima otpuštanja Vitmajera, ali su izdali zvanično saopštenje.

„Mapets studio se zahvaljuje Stivu za ogroman doprinos Žapcu Kermitu i Mapets franšizi. Želimo mu dobro u budućim planovima“, navodi se u saopštenju kompanije.

Vitmajer je igrao ulogu Kermita u brojnim televizijskim emisijama, filmovima i nastupima uživo, uključujući „Ulicu Sezam“, „Fragl rok“, „Najtraženiji Mapeti“ i najnoviji „Mapets“ na televiziji, koji je nakon jedne sezone ABC otkazao.

Ulogu Žapca Kermita će u video snimku sledeće nedelje izvoditi Met Vogel.