Netflix ima više od 100 miliona pretplatnika širom svijeta, porasle akcije

Netflix je saopštio da se broj njihovih pretplatnika povećao više nego što je to bilo očekivano, a da prelazi 100 miliona pretplatnika širom svijeta

Akcije Netflixa porasle su za više od 10 posto, na 178,48 dolara, nakon objavljivanja podataka o zaradama, koji pokazuju da kompanija ima novih 5,2 miliona pretplatnika.

Rast broja pretplatnika je većinski ostvaren izvan Sjedinjenih Američkih Država, gdje Netflix ulaže velike napore da se nametne kao globalna televizijska usluga.

“To je ono što želite da vidite, rast broja pretplatnika”, rekao je analitičar Silicon Valleyja Rob Enderle, dodavši da njihovi međunarodni napori sada plaćaju dividende.

Netflix je završio kvartal s nešto više od polovine pretplata koje dolaze izvan SAD-a. Profit je porastao za 61 odsto, na 66 miliona dolara, rekli su iz Netflixa. Prihodi su porasli za 32 posto, na 2,78 milijardi dolara u istom kvartalu prošle godine.

“Potcijenili smo popularnost našeg sadržaja koji je doveo do više prihoda nego što je očekivano”, kazali su iz Netflixa u pismu objavljenom zajedno s iznosima zarade.