Rade u najboljoj firmi na svijetu, a nemaju za pristojan život

Svijet

Preko 500 zaposlenih u kompaniji Fejsbuk u Menlo parku u Kaliforniji tražilo je više plate zato što ne mogu da priušte život u Silicijumskoj dolini

Ljudi koji se posredno zaposleni preko firme Flagship Facility Services popunjavaju pozicije koje uključuju održavanje i obezbjeđivanje prostorija.

San Francisko je inače jedan od najskupljih gradova u svijetu kada su cijene nekretnina u pitanju, a samo prisustvo najjačih tehnoloških kompanija na periferiji grada je još više podiglo cijenu.

“Gardijan” je intervjuisao dvoje zaposlenih u kafeteriji Fejsbuka koji su vjenčani i žive u garaži od dvadesetak kvadrata sa troje djece.

Portparol Fejsbuka je za “Biznis insajder” rekao da se kompanija nije suprotstavljala ovom zahtjevu, ali je odbio da kaže da li će razmotriti podizanje plate sa 15 dolara po satu i 15 radnih dana odmora godišnje svojim nižerangiranim zaposlenima.

”Svaki radnik je podjednako važan za našu kompaniju. U obavezi smo da obezbijedimo sigurno i fer radno okruženje svima koji pomažu Fejsbuku, uključujući i one koji su posredno zaposleni”, rekao je i dodao da će pregovarati sa sindikatom o stvarnim izazovima života zaposlenih u San Francisku.