Da li nam je Džejms Kameron ispričao baš sve o Titaniku?

Prošlo je 20 godina od kada je reditelj Džejms Kameron snimio svoj najpoznatiji film „Titanik“

U vezi s njegovom filmskom pričom o tragediji čuvenog broda, postojale su neke nedoumice koje je reditelj sada riješio da ispravi.

Kameron se u filmu, prije dvije decenije, trudio da mu ne promakne nijedan detalj, ali sada kao da želi samog sebe da preispita oko toga. Zato je odlučio da snimi dokumentarni film o potonuću Titanika pod naslovom „Titanik: Dvadesetogodišnjica“ (Titanic: 20th Anniversary), u kome želi da istraži autentičnost svog velikog filmskog hita.

On planira da u dokumentarcu, uz pomoć tima eksperata izvrši procjenu autentičnosti svog filma „Titanik“, koristeći se novim istorijskim i naučnim saznanjima o kobnoj plovidbi i tragediji čuvenog broda, koja se dogodila 15. aprila 1912. godine.

„Kada sam pisao scenario za film i kada sam odlučio da ga režiram, želio sam da svaki detalj učinim što je moguće vjerodostojnijim. Stvarao sam živu istoriju i morao sam to da uradim kako treba iz poštovanja prema svima onima koji su poginuli u tragediji Titanika i njihovim nasljednicima. Ali da li sam sve uradio kako treba? Sada namjeravam da, uz pomoć ‘Nešenal džiografika’, najnovijih naučnih saznanja i tehnologije, to preispitam – izjavio je Džejms Kameron.