Rijedak i basnoslovno skup: Ferari od 4 miliona

Limuzine

Napravljeno je samo 6 primeraka Ferarija Sergio, a ovaj model nikad nije bio u slobodnoj prodaji

Međutim, jedan od ovih malobrojnih automobila sada se može kupiti za 4,3 miliona eura, koliko se za njega traži u oglasu na sajtu JamesEdition, što je skoro dvostruko više od prvobitne cijene Ferarija Sergio, ali s obzirom na to koliko je ovaj model rijedak, vjerovatno neće biti teško pronaći kupca.

Sergio je nastao kao koncept 2013, kada ga je Ferari u saradnji sa kućom Pininfarina predstavio na ženevskom auto-salonu.

Automobil je ime dobio po čuvenom dizajneru Serđu Pininfarini, koji je preminuo godinu dana ranije.

Produkcijska verzija nastala je 2015, a u vrijeme kada je izložena, takođe na sajmu u Ženevi, model je već bio rasprodat, jer je ponuđen posebno odabranoj grupi kupaca i kolekcionara Ferarija.

Od ukupno 6 napravljenih primeraka, 3 su završila u SAD, jedan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jedan u Japanu, dok je poslednji prodat bogatom kupcu iz Švajcarske.

I upravo je taj primjerak iz Švajcarske sada ponuđen kupcima koji su spremni da za njega izbroje višemilionsku sumu.

Ferari Sergio baziran je na modelu 458 Speciale. Pogoni ga 4.5 litarski V8 sa 605 ks (445 kW) i 540 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući kome automobil iz stanja mirovanja do stotke stiže za 3 sekunde.

Automobil iz oglasa ofarban je u žuti-crnu kombinaciju, a prešao je samo 118 km.

Uz njega se dobija i specijalni set kožnih putnih torbi sa oznakom modela, koje su dizajnirane tako da se uklope u oblik i veličinu skromnog prtljažnika.