Razvod Romana Abramoviča biće nasjkuplji na svijetu

Ruski oligarh Roman Abramovič stavio je tačku na treći brak. Na iznenađenje mnogih, vlasnik Fudbalskog kluba Čelsi i njegova uskoro bivša supruga Daša Žukova objavili su juče da se razvode, a ostrvski mediji već danas pišu o „najskupljem razvodu u istoriji“ donoseći detalje bračnog kraha

Šta je na tapetu?

Bogatstvo Romana Abramoviča (50) procjenjuje se na devet milijardi dolara (prema „Forbsu“), a pored slavnog londonskog fudbalskog kluba, u svom vlasništvu ima i niz kompanija koje iz metalske i naftne industrije, kao i mnogo nekretnina, luksuznu jahtu i pozamašne bankovne račune.

Roman Abramovič je vlasnik druge najveće jahte na svijetu. „Eklipsa“ je duga 162,5 metara, a opremljena je tako luksuzno, da može da se pohvali čak i sa dvije disko sale. Abramoviči su njom najčešće na odmore odlazili na superluksuzno karipsko ostrvo Sent Bart.

Kada Abramoviči ne krstare, tada lete i to 55 miliona dolara vrijednim „Boingom 767“ u vlasništvu ruskog oligarha. Kada su na zemlji, Roman sa suprugom dijeli strast prema vožnji bicikla, ali naravno ne vozi običan bicikl, već 15.000 dolara vrijedan, rađen po narudžbini upravo za njega. A to je samo dio njegovog bogatstva.

Daša sigurno ne ostaje kratkih rukava

Mediji su već počeli da nagađaju koliki dio tog velikog kolača mogla bi da dobije bivši model Daša Žukova (36). Sasvim sigurno joj sleduje alimentacija za sina Arona Aleksandara (7) i ćerku Leu (4) koji je par dobio tokom devetogodišnjeg braka.

Iako je Romanovo bogatstvo impresivno, ni Daša nije ni ušla u brak praznih šaka. Bivši model, a sada ugledni kolekcionar umjetnina i glavni i odgovorni urednik svog časopisa „Garage“, rođena je i odrasla u bogatoj porodici. Njen otac je bogati ruski nafni oligarh, a majka naučnica.

Zbog čega se razvode?

Kao i tokom veze, a kasnije braka, ni Daša ni Roman nisu željeli da iznose privatne detalje. U saopštenju koje su objavili, kratko se navodi da će ostati prijatelji.

„Dejli mejl“ piše da je Daša ta koja se umorila od toga da bude supruga jednog od najbogatijih ljudi na planeti. Njena strast je umjetnost, pa se uglavnom i kretala u takvom društvu, za razliku od Romana. List navodi, pozivajući se na jednog od biografa poznatog oligarha da on nije plejboj, čak ni ne puši i ne pije, ali da jeste čovjek kome je posao na prvom mjestu.

Daša je bila treća supruga Romana Abramoviča. Prva gospođa Abramovič bila je Olga, kojom se Roman oženio 1988. godine i sa kojom je još u SSSR-u pokrenuo prvi biznis – fabriku za proizvodnju lutki. Nakon razvoda, okrenuo se biznisu sa naftom i metalom. O Olgi se malo zna, a mediji nagađaju da je nakon razvoda dobila dvogodišnje izdržavanje i dvosoban stan.

Druga supruga bila je Irina kojom se oženio 1991. godine i sa kojom je dobio petoro dece. Razveli su se 2007. godine, a tada se šuškalo da je Roman bio sa tada 25-godišnjom Dašom. Irina je razvodom dobila 155 miliona dolara.