Supra predvodi sledeću generaciju sportskih Toyota?

Automobil

Japanski proizvođač koji u svojoj istoriji ima modele kao što su Celica, Supra, MR2 ili aktuelni GT86, planira novu seriju sportskih automobila, piše Automotive News

Toyota je za septembar najavila događaj na kome će iznijeti detalje o „novoj seriji sportskih modela“, čime se sugeriše da su pored obnovljene Supre u planu i drugi automobila sličnih karakteristika.

Međutim, prema trenutno dostupnim informacijama, ljubitelji Toyote širom svijeta mogli bi da ostanu razočarni, s obzirom da će fokus prije svega biti na tržištu Japana.

Kada je riječ o modelima sa sportskim karakteristikama, Toyota je 2016. osvježila GT86, koji proizvodi u saradnji sa Subaruom, a na auto-salonu u Ženevi 2017. predstavljen je Yaris GRMN sa 1.8 litarskim motorom koji isporučuje 205 ks, inspirisan reli verzijom tog modela.

Osim toga, šef trkačkog Gazoo Racing odeljenja, Tetsuya Tada, nagovijestio je ranije ove godine mogućnost razvoja naslednika Toyote MR2.

Što se tiče nove Supre, spekuliše se da bi svjetska premijera mogla da se održi krajem oktobra, tokom manifestacije Tokyo Motor Show 2017.