Pet načina kako da unaprijedite karijeru u 2018. godini

Karijere

Portal Entertejment tudej piše da je ovaj period idealno vrijeme da dobro razmislite o svojim prethodnim dostignućima na poslu, željama i ciljevima koje želite da ostvarite u novoj godini

Ovo je lista od pet malih promjena koje mogu da unaprijede vašu karijeru.

Prestanite da odugovlačite

Svima se dešava da ponekad imaju neki nezavršen posao, koji vremenom počne da se odugovlači. To je sasvim u redu dok ne počne da ometa vaš rad. Umjesto odlaganja zadatka, jer vas ne zanima ili vas ne inspiriše, jednostavno postavite rok i izazovite sebe da ga završite. Najbolje je da pripremite listu obaveza svakog dana, na kojoj će se naći i dosadne stvari.

Dobro se organizujete

Umjesto da se stresirate zbog svih zadataka koje imate, naučite kako da ih postavite po prioritetima, i radite postepeno na njima. Najbolje je da planirate dan unaprijed, tako da znate stvari koje treba da uradite prije nego što dođete do kancelarije. Na e-mejl kalendaru možete da obilježiti sve rokove, sastanke i druge važne događaje.

Izazovite sebe

Izađite iz zone komfora tako što ćete prihvatiti nove projekte, koji će vam omogućiti da naučite nove vještine. To će vam ujedno pomoći da se pozabavite svojim slabostima i unaprijedite postojeće vještine. Obavežite sebe da radite najbolje što umijete i postaćete sopsteveni izvor inspiracije.

Prihvatite povratne reakcije

Konstruktivna povratna reakcija je veoma bitna za rad. Pitajte vaše kolegu da pogledaju vaš rad i iskažu svoje mišlenje. To će vam pomoći da poboljšate nivo znanja, ali i učiniti boljim timskim igračem.

Isključite obavještenja na društvenim mrežama

Iako možda ne primjećujete, ali pop ap notifikacije na vašem mobilnom i desktop računaru, utiču na vaš nivo koncetracije. Prije nego što dođete u kancelariju, uvedite naviku da isključite svoje notifikacije na aplikacijama i smanjite provjeravanje telefona tokom dana.