Mladi Amerikanac dobio 451 milion dolara na lutriji

Svijet

Džekpot od 451 milion dolara, četvrti po veličini u istoriji američke Mega Milion lutrije, izvukao je 20-godišnji Šejn Miler, kontrolora u penziji sa Floride, potvrdili su zvaničnici američke lutrije

Mladi dobitnik iz grada Port Riči na Floridi jedini je koji je imao dobitnu kombinaciju brojeva, a opredijelio se da odjednom podigne približnu sumu od 281,2 miliona dolara.

Dobitnici lutrije u SAD imaju mogućnost da biraju da li žele isplatu jednog dijela dobitka sada, a ostatak u ratama više narednih godina, ili žele isplatu dobitka odjednom, i u tom slučaju je iznos manji.

– Namjeravam da se pobrinem za svoju porodicu, usput da se zabavim i da utemeljim put za finansijski uspjeh, kako bih mogao da iza sebe ostavim naslijeđe daleko u budućnost – rekao je Misler ističući da je oduvijek ohrabrivao ideju jurenja za snovima i da njegovo putovanje tek počinje.

Kako ABC prenosi, za mladog srećnika pobjeda nije bila šok. On je istakao da je nakon uplate dobitne kombinacije u prodavnici Seven-ileven imao osjećaj da će osvojiti džekpot. Vidjevši prilikom objavljivanja posljednji broj u svojoj dobitnoj kombinaciji, Miler je rekao da je samo pozvao svog brata da podijeli vijesti sa njim.

Misler, kako se navodi, planira da uloži jedan dio dobitka u novi dom u Tampi, a potom i u različite strasti, kao i nešto odvoji za pomoć drugima.