Od glumice do uspješne preduzetnice: Ovo je tajna uspjeha Džesike Albe

Karijere

Američka glumica i preduzetnica Džesika Alba otkriva kako je uspjela da izgradi svoj lični biznis

Džesika Alba je započela karijeru početkom 2000. godine, a filmovi Honey, Into the blue i Fantastic Four vinuli su je na zvjezdano nebo.

Ona je brzo napredovala u svijetu filmske industrije, te je učestvovala u velikim glumačkim projektima, ali je pored toga što je postala uspješna glumica, postala i uspješna preduzetnica pokrenuvši svoju kompaniju Honest Beauty. Osnivanje kozmetičke kompanije se pokazalo kao dobar potez, a Džesika je dokazala da odlično pliva i u ovim vodama.

Nakon velikog uspjeha u biznisu, čuveni magazin Forbs ju je stavio na listu najbogatijih žena svijeta, sa zaradom procjenjenom na 340 miliona dolara.

Glumica je u jednom intervjuu otkrila kako se može uspješno razviti jedna poslovna ideja.

– Važno je da znate šta stvarno radite drugačije u odnosu na druge. Biti samo još jedan brend u moru drugih vas neće izdvojiti u biznisu. Morate da budete drugačiji, jedinstveni i da zaista radite nešto posebno.

Alba je takođe otkrila da je veoma važno prenijeti poruku i ne odustajati od svoje zamisli. Najpametnija stvar koju možete da uradite jeste da na sastanku tačno kažete šta želite, ne izvinjavate se zbog svojih ideja i da ne prihvatate ne za odgovor – zaključila je.