Aerodrom u Singapuru najbolju na svijetu, u Evropi minhenski

Travel

Aerodrom Čangi u Singapuru najbolji je svjetski aerodrom, dok je minhenski najbolje rangiran aerodrom u Evropi, objavila je međunarodna agencija za rejting u vazdušnom saobraćaju Skytrax.

U obrazloženju nagrade navodi se da singapurska vazdušna luka osim što predstavlja jedno od najprometnijih tranzitnih čvorišta u jugoistočnoj Aziji, prepoznatljiva je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, efikasnom radu, luksuznim sadržajima i raznovrsnim mogućnostima za kupovinu.

S druge strane, minhenski aerodrom iako vodići na evropskom kontinentu, zauzeo je tek sedmo mjesto na ovoj rang listi iza azijskih aerodroma kao što su i tokijski Haneda, južnokorejski Inčon, katarski Hamad, hongkongški aerodrom i japanski Chubu Centrair.

Pored minhenskog, od evropskih aerodroma u top 15 izdvojili su se i londonski Hitrou, ciriški aerodrom, aerodrom u Frankfurtu, Shiphol u Amsterdamu, kao i aerodrom u Kopenhagenu.

Neki od glavih kriterijuma pri selekciji bili su dostupnost wifi konekcije i uređajja za punjenje energije, cijene i raznovrsnost usluga, ljubaznost i vještine osoblja, čistoća, lakoća tranzita i ostalo.