Tedeschi: Prostor bivše Jugoslavije je jedinstvena cjelina

Region

Robne marke poput Kokte, Granda, Smokija, Štarka, Cedevite i Argete su nadnacionalni brendovi, ocijenio je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic Grupe na predavanju koje je održao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Tedeschi je, govoreći o temi „Izazovi brend menadžmenta u kanalima marketinga na Zapadnom Balkanu“, naglasio kako prostor bivše Jugoslavije doživljava kao jedinstvenu cjelinu koja deli zajedničku istoriju i kulturu, bez obzira na sukobe iz prošlosti.

Tedeschi je govorio o razvoju Atlantic Grupe u posljednjih 28 godina, promjenama koje su pratile razvoj kompanije i ključnim momentima u svojoj karijeri, a kroz interakciju sa studentima govorio je o svojim iskustvima i savjetima kako da započnu svoju karijeru. Prema njegovom mišljenju, najbitniji su koraci kada se bira profesionalni put.

„Na prvom razgovoru za posao recite: „Želim u prodaju!“ jer ćete na taj način dobiti set vještina uz pomoć kojih ćete sutra olako vladati bilo kojom drugom kategorijom u biznisu – marketingom, finansijama, startegijom… Prodavac je kompanija u malom, zato je bitno da na početku svoje karijere probate i ovladate prodajnim vještinama“, preporučio je studentima Tedeschi.

Prije Ekonomskog fakulteta Tedeschi je govorio i studentima na univerzitetima Harvard, Stenford, London School of Economic i London School of Business, ali i na fakultetima u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Splitu, Osijeku.