Prodaju kuće za 1€, potrebna vam je samo lična karta

Često možemo da vidimo oglase i pozive za kupovinu kuća po cijeni jednog eura, posebno u malim mjestima u Italiji.

Ti oglasi su jako primamljivi jer je riječ o selima okruženim predivnom prirodom, piše Poslovni dnevnik.

Da bi svi zainteresovani kandidati mogli lako da dođu do tih kuća pobrinuće se i agencije, koje su pokrenule dvije veb stranice.
Na njima će, barem tako najavljuju i obećavaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova, i to bez ikakve muke. Dovoljno je samo da pronađete slike onoga što želite.

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avelino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je lavirint pećina i kružnih ulica povezanih kamenim stepenicama koje vode do zapanjujuće tvrđave.

Jednim od najljepših italijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palate u selu prepunom cvijeća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1.000 ljudi, piše CNN. Put do kuće iz snova jako je jednostavan.

 

 

Korak 1: Zainteresovani bi trebalo da posjete zvaničnu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje italijanskog nije preduslov za odabir lokacije, a može vam pomoći i google.

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link prikazaće vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije.

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obavezati da ćete je renovirati u roku od tri godine. Morate takođe i objasniti o kakvom projektu će biti riječ, porodičnoj kući, kući za iznajmljivanje i sl.

Korak 4: Priložite kopiju vaše lične karte i svu tu dokumentaciju pošaljite kancelariji gradonačelnika putem mejla ili poštom.

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobićete ugovor i tada bi trebalo da posjetite selo i zaključite kupovinu.

Jedina kvaka u cijeloj ovoj romantičnoj priči je ta što morate da platite oko 2.000 eura depozit i da obećate da ćete renovirati nekretninu. Sa radovima bi trebalo da počnete nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, depozit ćete dobiti nazad. A dobićete i povraćaj poreza oko 85 odsto zbog radova na adaptaciji.