U bitcoin ne ulažu samo klinci, počeli su i stariji

Valuta

Podaci ukazuju na šire prihvatanje te kriptovalute, koja je do sada uglavnom privlačila pažnju mladih.

U “Bejbi bumere” spadaju rođeni od kraja Drugog svjetskog rata do sredine 1960-ih, a u “Generaciju iks” od sredine 1960-ih do 1979. godine.

Rast investicija u bitkoin Mod benking je zabilježio u martu, kada je došlo do kraha na svjetskim tržištima, a mnoge zemlje uvele restriktivne mjere zbog epidemije korona virusa.

Kako se pandemija razvijala, “Bejbi bumeri” i pripadnici “Generacije iks” nastavili su da povećavaju investicije na platformi Mod.

Pripadnici te dvije generacije investirali su u bitkoin 2,24 puta više u martu nego u februaru, u aprilu 4,49 puta više, a u maju nevjerovatnih 8,88 puta više.

Istraživanjem je upoređen prosječni mjesečni rast investicija u bitkoin među različitim generacijama prije i tokom pandemije korona virusa.

“Milenijalci”, rođeni od 1980. do sredine 1990-ih, i pripadnici “Generacije zed” (rođeni između sredine 1990-ih i početka 2010-ih) dominirali su na ljestvici investicija koje su mjesečno rasle 118 odsto prije epidemije i 125 odsto tokom nje.

Direktor Mod benkinga Dženis Legler rekao je da grupa vjeruje da su to “veoma zanimljivi nalazi koji potencijalno mogu da otkriju neviđenu promjenu u načinu na koji danas razmišljaju investitori, kao rezultat pandemije”.

“Bitkoin postaje popularan među svim starosnim grupama i svake nedjelje ga prihvata sve više vodećih investitora. Očekivali smo da će ‘Milenijalci’ nastaviti da kupuju kriptovalute, ali za rast industrije izuzetno je perspektivnije što vidimo da su iskusniji investitori sve zainteresovaniji za bitkoin”, kazao je Legler.

Virtuelna valuta “Bitkoin” prodaje se i kupuje putem interneta i može se koristiti i za plaćanje roba i usluga. “Bitkoin” omogućava neposredne transakcije, kupovinu dobara i usluga i razmjenu novca bez banaka i kreditnih kartica. Ali, lako se može koristiti za ilegalnu trgovinu narkoticima i oružjem.