Češki PPF ne namjerava da proda Telenor Srbija

Region

„Jako smo zadovoljni Telenorom i poslovnim okruženjem u Srbiji i namjeravamo ovdje da ostanemo, a istražujemo i neke nove poslove i usluge“, prenose iz Telenora za Biznis.rs izjavu prvog čovjeka češke PPF Grupe Ladislava Bartoničeka i dodaju da je Srbija jedno od strateških tržišta za ovu kompaniju.

Upravljanje najvećom poslovnom grupom u Češkoj, PPF-om, Ladislav Bartoniček, preuzeo je aprila ove godine, nakon tragične smrti Petra Kelnera, prvog čovjeka kompanije i najbogatijeg češkog biznismena. Kompanija zapošljava gotovo 100.000 ljudi, posluje u 25 zemalja i raspolaže imovinom od gotovo 40 milijardi eura.

Čelni čovjek PPF ističe da je Grupa nedavno formirala kompaniju Cetin, odvojivši infrastrukturu od klasičnih telekomunacionih usluga i da je to urađeno ne samo u Srbiji, već i u Mađarskoj, Češkoj i Bugarskoj. Navodi da je u pitanju veliki poduhvat, čiji je EBITDA veći od 500 miliona eura, koji za cilj ima razvoj infrastrukturu i 5G mrežu, ali ne samo za potrebe naših telekomunikacionih kompanija, nego i za tržišta i drugih klijenata.

Do interesovanja za sudbinu Telenora u Srbiji došlo je nakon što je PPF Grupa objavila prodaju 100 odsto udjela Telenor Crna Gora mađarskoj kompaniji 4iG Nyrt.