Otvorena 64. zimska turistička sezona na Jahorini

Jahorina raspolaže sa preko 20 kilometara skijaških staza sa 3 šestosjeda, 4 ski-lifta i 2 dvosjeda koji na sat prevezu oko 13.000 skijaša

Jahorina i bez snijega predstavlja veliki turistički potencijal koju posjećuje veliki broj turista, ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i iz Srbije, Hrvatske, Slovenije… Nakon dvije „zelene sezone“ ova je počela dobro. Staza Skočine koja je duga 1.300 metara i široka između 20 i 40 metara trenutno ima 30 do 40 centimetara snijega i trebalo bi izdrži teret cijele sezone (već sljedeće sedmice najavljen je novi sniježni pokrivač).

Trenutno zakupljeni kapacitet na Jahorini je blizu 70 posto, oko 3.000 rezervacija

Prednost Jahorine je i oko 5.000 smještajnih kapaciteta čime se rijetko koja planina u okruženju može pohvaliti. Trenutno je rezervisano 60 do 70 posto smještaja, odnosno već imaju oko 3.000 rezervacija bez obzira na količinu snijega. Na Jahorini je upotpunjen sadržaj i za one koji ne skijaju ali i za najmlađe (otvoren novi zabavni park Ogorjelica). Jahorina raspolaže sa preko 20 kilometara odlično pripremljenih skijaških staza sa tri šestosjeda, 4 ski-lifta i 2 dvosjeda koja svakog sata mogu da prevezu oko 13.000 skijaša.

To što se Jahorina nalazi na mjestu uticaja mediteranske i kontinentalne klime kao i njen reljef i vegetacija daju joj specifičnosti, naročito kada je riječ o zimskim sportovima. Snijeg je prosječne visine od skoro 100 cm (novembar-april). Najniže temperature su u januaru sa prosječnom dnevnom od  -9 stepeni, a magle su rijetke (s proljeća i jeseni). Nema jakog vjetra sa sjevera, a na vrhovima Jahorine duvaju vjetrovi južnih smjerova.
Jahorina je udaljena 28 kilometara od Sarajeva i 12 km od Pala. A, može se doći i novoizgrađenim putem od aerodroma preko Lukavice i Trebevića. Jahorina je od Banja Luke udaljena 210 km, Beograda 320 km, Novog Sada 290 km , Zagreba 350 km, Splita 320 i Podgorice 270 km.