Wizz Air leti iz Sarajeva za Budimpeštu

Low-cost avio-prevoznik Wizz Air uspostavio je svoju prvu liniju kojom je povezao Sarajevo i Budimpeštu

Nova niskotarifna linija, uz povoljan red letenja sa dva leta nedjeljno, će omogućiti putnicima iz Bosne i Hercegovine da uz istinski niske cijene avio-karata otkriju veličanstvenu mađarsku prestonicu, kao i 61 drugu destinaciju širom Evrope, koje će im biti dostupne u okviru WIZZ-ove mreže niskotarifnih linija iz Budimpešte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend posjetu Budimpešti mogu sada rezervisati svoje karte preko sajta wizzair.com uz cijene koje se kreću već od 39,99 konvertibilnih maraka.

Iz kompanije su rekli da ćenova linija do Budimpešte, koja je jedina direktna avio-linija između dvije zemlje, podstaći dvosmjerna turistička kretanja i uspostaviti važnu vezu za trgovinu i poslovanje što će podstaći i investicije u zemlju. Putnici iz Bosne i Hercegovine će moći da istraže prelijepu Budimpeštu, grad izuzetne istorije, poznat po svojoj kuhinji, brilijantnoj arhitekturi i prelijepim pejzažima. Nova linija će takođe poslužiti i kao idealna veza sa Evropom za putnike iz Bosne i Hercegovine, nudeći im pristup Wizz Air-ovoj mreži od 61 linije koje povezuju 29 zemalja.

WIZZ dodatno širi svoju mrežu unutar Bosne i Hercegovine, dodajući Sarajevo kao drugi aerodrom. U 2017. je već najavljeno 6 novih linija do 4 zemlje kao i novi avion u tuzlanskoj bazi, stvarajući više poslova u lokalu i podržavajući turizam i razvoj poslovnog sektora.

Donoseći niskotarifni avio-saobraćaj u Bosnu i Hercegovinu u 2013. Wizz Air je zadobio povjerenje i lojalnost više od 850.000 putnika i sada je najveća avio-kompanija u zemlji. U posljednjih više od četiri godine, avio-kompanija je kontinuirano investirala u svoju rastuću mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, omogućavajući sve više mogućnosti i jeftinijih opcija svojim putnicima. Uz lokalni tim koji čini 67 zaposlenih profesionalaca u avio-saobraćaju, WIZZ podržava i održavanje preko 240 radnih mjesta u lokalnoj zajednici u srodnim djelatnostima širom zemlje. Wizz Air trenutno iz Bosne i Hercegovine nudi 17 linija do 8 zemalja širom Evrope.